این نوع قیر، یک هیدروکربن طبیعی شکل می باشد و در رود بونیتا در شمال شرق یوتا یافت گردیده است، این نوع، به صورت یک نفت خام سخت شده می باشد و معمولا با نام های آسفالت، آسفالتوم و یوتانیت نیز شناخته می شود. این نوع قیر در حلال های آلیفاتیک و آروماتیک قابل حل بوده و به علت سازگاری بالای آن به عنوان سخت کننده مشتقات نفتی رقیق نیز مورد استفاده قرار می گیرد. این ماده به شکل کلوخه ای براق، مشکی رنگ و ترد بوده و در حالت پودر میکرونیزه به رنگ قهوه ای می باشد. قیر طبیعی در لایه های عمودی سطح زمین یافت می گردد و در حال حاضر به صورت معدنی و با استفاده از بیل مکانیکی و دیگر ابزار های به روز قابل استخراج می باشد. در آمریکا این نوع از نوع گیلسونایت بوده که توسط شرکت آمریکایی گیلسونایت با گرید های مختلفی تولید می گردد. شهرت این نام به نوعی می باشد که برخی به اشتباه از آن با نام گیلسونایت یاد می کنند. از خاصیت های این نوع قیر میزان خاکستر پایین آن می باشد که ارتباطی با معدن ندارد و در آمریکا به علت تکنولوژی بالا تولید امکان فرآوری کامل این محصول وجود دارد.
این نوع، به شکل بیتومن های جامد شکل که با نام آسفالتیتها نیز شناخته می شود یاد می گردد و از دیگر قیر ها به علت خصوصیات منحصر به فرد آن متمایز می باشد. این نوع ماده یک نوع رزین هیدروکربنی طبیعی بوده و به عنوان بهترین عایق طبیعی شناخته می شود. شکل ظاهری آن به صورت کلوخه براق و مشکی رنگ بوده و دارای قابلیت انحلال بالا در مواد محلول آلی، خلوص بالا، وزن مولکولی بالا، خواص ثابت و نیتروژن بالا می باشد. این نوع دارای درجه نرمی مابین 130 الی 250 درجه سانتی گراد بوده و در مصارف بسیاری از جمله آسفالت و راه سازی مورد استفاده قرار می گیرد.نوع طبیعی آن در کشور ما در مناطق مختلفی مانند: گلشان، پیشکوه، کرمانشاه، بهبهان، فهلیات، دره مغان و پشتکوه قلعه قیران ایلام یافت می شود.
در زمان تشکیل آن به صورت طبیعی، پس از تبخیر مواد سبک نفت خام، به دلیل عواملی از جمله دما، زمان و انجام فرآیندهایی همچون واکنش با گوگرد، اکسایش، بسپارش، متراکم شدن این ماده به صورت مایع گرانروی و یا جامد به وجود می آید. این نوع در حالت مایع به صورت نیمه جامد و در حالت جامد به صورت کلوخه های ترد شکل می باشند. قیر های طبیعی به دوسته دریاچه ای و سنگ طبقه بندی می گردند:
زمانی که نفت خام در پایه های شکسته شده زمین بالا آمده و مواد موجود در آن تبخیر می گردد، این نوع به صورت دریاچه ای بر روی زمین پوشانده می گردند. این نوع در نقاط مختلفی در زمین وجود دارند که می توان به دریاچه قیر ترینداد ونزوئلا با وسعتی به میزان 10 الی 15 میلیون مترمکعب و همچنین دریاچه قیر برمودز ونزوئلا اشاره نمود. جهت استفاده از این نوع ، آن را تا دمای 160 درجه سانتی گراد گرما داده و پس از تبخیر آب موجود در آن از الک عبور داده شده و مواد ناخالص موجود در آن نیز جدا می گردد. این نوع با توجه به آنکه دارای درجه نفوذ به مقدار 2 سانتی متر و درجه نرمی 95 درجه سانتی گراد می باشد، دارای سختی زیادی می باشد که قابل استفاده نمی باشد. به همین جهت آن را به میزان نصف به نصف با قیر با درجه نفوذ 200 مخلوط کرده و قیری به درجه نفوذ به مقدار 50 به وجود می آید که به راحتی قابل استفاده دز مخلوط آسفالت در جاده سازی می باشد. این نوع در شرایط آب و هوایی مختلفت کیفیت مناسبی داشته و آسفالت تهیه شده از این روش دارای طول عمر بیشتری می باشد.
این نوع به طور کلی شامل دو دسته سنگ های آهکی و ماسه ای می باشد که نفت خام در آنها نفوذ کرده و با مرور زمان مواد فرار در آن تبخیر و باقیمانده آن به صورت طبیعی شکل می گیرد. در این نوع، حین استفاده ابتدا خرد، نرم و مورد حرارت قرار گرفته و در سطح راه پخش می گردد و میزان قیر موجود در این نوع سنگ ها به مقدار 7 الی 80 درصد متغیر می باشد. سنگ های استان لرستان، مابین 70 الی 80 درصد قیر در خود دارند و در آمریکا با نام گیلسونایت شناخته شده است. امروزه از قیر سنگ علاوه بر جاده سازی در مصارف گوناگون دیگر نیز استفاده می شود.
محصولات دیگر ما: خاک دیاتومه، پلی آلومینیوم کلراید، هیدروکسید پتاسیم، تری سدیم فسفات، سیلیکاژل، قیر، سدیم تری پلی فسفات، مونو کلسیم فسفات، Bitumen، مولکولارسیو، آلومینای فعال، کربن اکتیو، پتاسیم کربنات ، اسید اگزالیک، خاک تونسیل ، تیتانیوم دی اکسید، اسید استئاریک، گوارگام ، هگزا متا فسفات سدیم ، اسید بوریک ، زانتان گام ، دی سدیم فسفات ، مونو سدیم فسفات ، کربوکسی متیل سلولز ، کود سولفات پتاسیم ، اسید فسفریک ، بوراکس ، سولفات مس ، مونو آمونیوم فسفات ، اوره ، گوگرد ، کائولین