فروش پتاسیم هیدروکسید به شکل جامد ، بی بو و سفید رنگ می باشد که در آب قابلیت انحلال بالا دارد و محلولی قلیایی به وجود می آورد. از عمده کاربردهای آن می توان در تولید صابون، به عنوان الکترولیت در باتری های قلیایی، آبکاری های الکتریکی، لیتوگرافی و همچنین رنگبرها اشاره کرد.
این ماده در تماس با پوست بسیار خورنده می باشد و در واکنش با اسیدها نیز نمک پتاسیم تولید می کند. از دیگر خاصیت های آن می توان به قدرت جذب رطوبت آن اشاره نمود، به نحوی که پس از جذب رطوبت محیط، محلولی تشکیل می دهد که گرفتن مجدد آب از آن بسیار دشوار می باشد.
فرمول شیمیایی این ماده KOH که با نام های پتاسیم هیدروکسید ،پتاس، پتاسیم کاستیک، پتاس سوزآور و پتاسیم پرک نیز شناخته می شود یک از قوی ترین بازها در میان سایر مواد شمیایی می باشد.
میزان مصرف این محصول طبق تخمین انجام شده 1.5 میلیون تن در سال می باشد. این ماده برخلاف هیدروکسید سدیم عاری از هرگونه کلر بوده و از این خاصیت جهت خنثی سازی محلول ها و موادی که در شرایط عدم حضور کلر باید باشند استفاده می گردد.
دانشمندان از دیرباز احتمال می داند که خاکهای قلیایی موجود در طبیعت اکسید فلزها باشند، اما ماهیت این ماده تا اوائل قرن 19 میلادی مورد بررسی قرار نگرفت. به نحوی که دانشمند سر شناس، لاووازیه نمی دانست جزء اصلی آن از چه تشکیل شده است و تنها گمان می زد ازت یکی از اجزاء اصلی تشکیل دهنده آن باشد که به نظر می رسد این اشتباه، از شباهت هیدروکسید پتاسیم به نمک آهای آمونیوم مایع بر گرفته شده باشد.
اما درنهایت دانشمند انگلیسی به نام همفری دیوی توانست تعیین ماهیت آن را انجام دهد، او در سال 1807 تصمیم گرفت آن را ذوب کرده و به محض این که الکترولیز را شروع کرد، ذرات کوچک همانند جیوه و دارای جلای فلزی بر روی قطب منفی که در ماده مذاب وجود داشت پدیدار گردید، به نحوی که برخی از این ذرات فوراً به حالت انفجاری سوختند و شعله درخشانی از آنها پدید آمد و مابقی ذرات آتش نگرفته، کدر شده و با قشر نازک سفیدی پوشیده شدند.
او پس از تجزیه های متعددی که انجام داد به این نتیجه رسید که آن ذره همین ماده بوده که شدیداً قابل اشتعال می باشد و شعله حاصل از سوختن همان هیدروژن آزاد شده در آب می باشد، او همچنین در ادامه آزمایشات خود توانست هیدروکسید سدیم نیز را کشف کند.
یکی از قویتری بازهای موجود در میان مواد شیمیایی این ماده می باشد و دارای ساختاری حاوی پیوند یونی مابین آنیون هیدروکسیل و کاتیون فلزی پتاسیم می باشد، ساختمان آن لوزی شکل بوده و جرم مولکولی آن 56،1056 و چگالی آن 2044 گرم بر سانتی متر مکعب می باشد. دمای ذوب این ماده 360 درجه سانتی گراد و نقطه جوش آن 1327 درجه سانتی گراد است و قدرت انحلال پذیری آن در دمای 5 درجه سانتی گراد 121 گرم بر 100 لیتر است.
این ماده قابلیت اشتعال نداشته و در آمونیاک، الکل، دراتر و پلیسرول نامحلول است. این ماده همچون هیدروکسید سدیم در هنگام انحلال در آب از خود گرما تولید کرده و در تماس با دست آن را به صورت محلول شکل در می آورد، دست را چرب و باعث به وجود آمدن صابون خواهد شد. جالب است بدانید که صابون نیز از تماس چربی از جمله چربی دست با آن به وجود می آید.
همچنین این محصول در تماس با دی اکسید کربن به کربنات پتاسیم تبدیل می شود. تماس محلول های این ماده دارای 0.5 درصد با پوست تحریک کننده و غلظت های بالاتر از 2 درصد نیز خورنده می باشند.
این ماده قابل ارائه توسط شرکت صنایع فارس آویسا به صورت بسته بندی در کیسه های 25 کیلیویی می باشد و نگهداری و انبار آن می بایست در محیط خشک و سربسته، دارای تهویه و به دور از هرگونه ماده شیمیایی ناسازگار با آن انجام گردد.
محصولات دیگر ما: خاک دیاتومه، پلی آلومینیوم کلراید، پتاسیم هیدروکسید، تری سدیم فسفات، سیلیکاژل، قیر، سدیم تری پلی فسفات، مونو کلسیم فسفات، Bitumen، اسید سیتریک، مولکولارسیو، اکتیو آلومینا، زغال فعال، پتاسیم کربنات ، اگزالیک اسید، خاک تونسیل ، اکسید تیتانیوم، اسید استئاریک، گوارگام ، سدیم هگزا متا فسفات ، اسید بوریک ، زانتان گام ، دی سدیم فسفات ، مونو سدیم فسفات ، کربوکسی متیل سلولز ، سولفات پتاسیم ، اسید فسفریک ، بوراکس ، سولفات مس ، مونو آمونیوم فسفات ، اوره ، گوگرد ، کائولین , کربنات سدیم ، سیلیکاژل